Gugelhupf

Printeaza

Gugelhupf

Gugelhupf

Ingrediente:

  • 250 ml lapte
  • 30 g drojdie proaspătă
  • 500 g făină
  • 150 g unt
  • 100 g zahăr
  • 8 gălbenuşuri
  • 80 g stafide
  • coajă rasă de la o lămâie
  • 100 g migdale
  • zahăr pudră (pentru decor)
  • un praf de sare

 

Mod de preparare:

Se face o maia din lapte călduţ, drojdie şi o lingură de făină, apoi se acoperă cu un şervet de bucă­tărie şi se lasă la crescut într-un loc cald şi ferit de curenţi de aer până îşi dublează volumul. Untul se bate bine cu zahărul, până devine spumos.

Se adaugă treptat gălbenuşurile, stafi­dele, un praf de sare, coaja rasă de lămâie şi, la sfârşit, făina. Se ames­tecă totul cu maiaua crescută şi se bate bine până se desprinde uşor de pe mână şi are un aspect „mătăsos”. Se pune acest aluat într-o formă înaltă, din cele cu gaură la mijloc, tapetată cu unt.

Gugelhupf  Gugelhupf1  Gugelhupf2  Gugelhupf3

Deasupra se presară migdale tăiate felii subţiri. Se acoperă din nou cu un prosop şi se lasă la crescut, la loc călduţ, până ce aluatul ajunge aproape de marginea vasului (20-30 de minute).

Se coace la cuptor, la tem­peratură medie timp de aproape 40 de minute. Se răstoarnă uşor prăjitura pe o placă de lemn şi se lasă la răcit. Se serveşte presărată cu zahăr pudră.

Gugelhupf

Gugelhupf4  Gugelhupf5  Gugelhupf6  Gugelhupf7

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.