Gris cu lapte pentru micul dejun

Printeaza

Gris cu lapte pentru micul dejun din: lapte, gris, zahar, zahar vanilat, dulceata de visine.

Ingrediente:Desert_4

  • 500ml de lapte
  • 50g de griş
  • 2-3 linguri de zahăr
  • 1 linguriţă de zahăr vanilat
  • dulceaţă de vişine sau de zmeură, pentru ornat şi servit

 

 

Mod de preparare:

Se toarnă laptele într-un vas nonaderent, se adaugă zahărul şi se aduce la punctul de fierbere. Se toarnă apoi grişul presărându-l şi se amestecă încontinuu cu ajutorul unui tel pentru a nu se forma bulgăraşi. Când amestecul a început să capete consistenţă, se dă focul mai mic şi, folosind o lingură sau un tel, se continuă mişcarea circulară pentru a împiedica grişul să se lipească de vas.

Se răstoarnă grişul cu lapte într-un castron după ce s-a închegat, dar încă mai are fluiditate, şi se serveşte cu dulceaţă sau cu scorţişoară.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.