Gris cu dulceata de fructe

Printeaza

Gris cu dulceata de fructe din: lapte, gris, zahar, sare.

Ingrediente:Gris cu dulceata de fructe

  • 1 l lapte nefiert
  • 6-7 linguri cu griş
  • 3 linguri cu zahăr
  • 1/2 linguriţă cu sare
  • 1 lingură cu zahăr vanilinat

 

Mod de preparare:

Punem laptele să fiarbă într-un vas emailat cu gura largă. Când dă în clocot turnăm grişul în ploaie. Turnăm grişul cu mâna stângă şi ames­tecăm în vas cu lingura de lemn din mâna dreaptă.

Punem sare şi 3 linguri cu zahăr tos când am terminat de pus grişul, lăsăm să fiarbă 5-7 min la foc mic şi tragem vasul de pe foc.

Adăugăm vanilia, acoperim vasul, il lăsăm să stea puţin, apoi trecem grişul în boluri şi-l servim cald sau călduţ, aco­perit cu dulceaţă de fructe.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.