Grila cu prune

Printeaza

Grila cu prune din: faina, praf de copt, zahar, ou, unt, prune, zahar, scortisoara, rom, amidon, migdale, lapte si galbenus.

Ingrediente:

aluat:

  • 300 g faina
  • 1 varf de cutit praf de copt
  • 100 g zahar
  • 1 ou
  • 150 g unt

topping:

  • 1 kg prune
  • 100 g zahar
  • 1/2 baton de scortisoara
  • 3 linguri rom
  • 3 linguri amidon
  • 50 g migdale macinate
  • 2 linguri lapte
  • 1 galbenus

 

Mod de preparare:

Se frământă aluatul din ingredientele menţionate. Se modelează sub formă de bilă, se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider cca 1 oră. 2 Se spală prunele, se taie jumătăţi, se golesc de sâmburi. Se amestecă jumătate de can­titate cu zahăr, scorţişoară şi rom şi se lasă să se marineze cca 1 oră.

Apoi se dau în clocot şi se lasă să mai fiarbă la foc moa­le cca 3 min. Se adaugă amidonul dizolvat şi se mai dă compoziţia într-un clocot, ca să se lege. Se lasă apoi să se răcească şi se îndepărtează scorţişoara.

Cuptorul se încinge la 180°C. Se întinde o foaie din 2/3 din cantitatea de aluat şi se tapetează cu ea o formă de tartă (0 26 cm) unsă. Se înţeapă în mai multe locuri. Se repartizează deasupra toate fructele. Se întinde o a doua foaie din restul de aluat şi se taie fâşii subţiri care se aşază pe tartă în formă de grilă.

Se unge cu amestecul de gălbenuş bătut cu lapte. Se coace cca 70 minute.

Grila cu prune

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.