Gratin de rosii cu ceapa si usturoi

Printeaza

Gratin de rosii cu ceapa si usturoi din: ceapa, usturoi, ulei, rosii, cimbru, zahar, pesmet.

Ingrediente:Gratin_de_rosii_cu_ceapa_si_usturoi

  • 3 cepe, feliate subtire
  • 3 catei de usturoi, feliati subtire
  • 4 linguri ulei de masline
  • 1,2 kg de rosii amestecate
  • 8 fire de cimbru sau oregano, sau un amestec, frunzele desprinse, plus cateva extra
  • 1 lingura de zahar
  • 50-85 g de pesmet proaspat

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 180°C. încinge jumătate din cantitatea de ulei într-o crăticioară şi sotează uşor ceapa şi usturoiul timp de 15-20 de minute, până când devin fragede şi lipicioase, dar nu îşi schimbă culoarea.

Pune ceapa, roşiile (taie-leîn jumătăţi pe cele mari), ierburile, zahărul şi pesmetul într-un vas mare pentru cuptor, asezonează-le din abundenţă şi amestecă-le.

Stropeşte totul cu restul de ulei, presară deasupra câteva ierburi în plus şi dă mâncarea la cuptor 1 oră, până devine aurie la suprafaţă, iar roşiile sunt suculente şi moi.

Gratin de rosii cu ceapa si usturoi

Gratin_de_rosii_cu_ceapa_si_usturoi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.