Gratin de penne cu fenicul

Printeaza

Gratin de penne cu fenicul din: penne, cartofi dulci, fenicul, ulei de masline, boia de ardei, supa de legume, smantana, branza, sare, piper.

Ingrediente:Gratin de penne cu fenicul

  • 200 g penne
  • 200 g cartofi dulci
  • 2 bucăţi fenicul
  • 3 linguri de ulei de măsline
  • 1 vârf de cuţit de boia de ardei
  • 500 ml supă de legume
  • 4 linguri smântână groasă
  • 80 g brânză rasă
  • sare
  • piper proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Fierbi pastele în apă cu sare, conform instrucţiunilor de pe pachet, apoi le scoţi şi le laşi la scurs. Cartofii îi cureţi de coajă, îi tai bucă­ţele şi îi fierbi în apă cu sare cam 10 minute. Ii scoţi din apă şi-i laşi şi pe ei la scurs.

Speli şi cureţi feniculul, îl tai în felii subţiri. în ulei fierbinte căleşti cartofii şi feniculul şi stingi cu supa de legume. Laşi totul la fiert cam 5 minute. Incorporezi smântână şi condimentezi bine cu boia, sare şi piper.

Ungi cu ulei o formă de gratin termorezistentă şi aşezi pastele, apoi legumele înăbuşite. Presari brânza rasă şi dai vasul la cuptorul încălzit în prealabil la 200 °C. Coci circa 10-12 minute. Gratinul e gata când a devenit galben-maroniu.

Cartoful dulce este o o legumă rădăcinoasă care creşte în climate tropicale şi subtropicale. Coaja sa este maro iar miezul poate fi alb, gălbui sau rozaliu

Feniculul ( sau fenelul ) este o plantă aromatică, mediteraneană, de la care se consumă cam tot: tuberculi, tulpini, frunze şi seminţe. Este folosit la mâncărurile cu peste şi fructe de mare, carne şi paste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.