Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut

Printeaza

Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut din: coaste de berbecut sau miel,, cartofi, ardei, patrunjel, vin, supa, ulei, sare, piper.

Ingrediente:Gratin de cartofi cu costite de miel sau de berbecut

  • 6 coaste de berbecut sau de miel
  • 750 g cartofi rezistenti la fiert
  • 1 ardei rosu
  • 2 linguri de patrunjel tocat
  • 100 ml vin alb sec
  • 100 ml supa de pasare
  • o lingura de untdelemn
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Ungeti cu untdelemn o tava in care sa intre toate costitele pe un singur rand.

Curatati cartofii si taiati-i in rondele groase. Spalati-le si asezati-le peste carnea din tava, pe care trebuie sa o acopere.

Spalati ardeiul si taiati-l in rondele subtiri. Presarati-le peste cartofi, la fel ca si patrunjelul tocat. Amestecati vinul cu supa de pasare si turnati-le peste cartofi (trebuie sa ajunga la acelasi nivel cu cartofii).

Bagati tava in cuptor si lasati-o o ora, pana ce carnea si cartofii sunt gata si tot lichidul evaporat. Serviti-l fierbinte.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.