Gratin cu peste si cartofi

Printeaza

Gratin cu peste si cartofi din: cartofi, oua, spanac, cheddar, nucsoara, peste, ceapa, cuisoare, frunze de dafin, lapte, supa de peste, unt, ulei de masline extravirgin si mustar cu boabe.

Ingrediente:Gratin_cu_peste_si_cartofi

  • 1 kg de cartofi, taiati cuburi
  • 2 oua mari, galbenusuri separate de albusuri
  • 400 g de spanac, decongelat si scurs bine
  • 85 g de cheddar (sau cascaval)
  • 1 nucsoara intreaga, pentru ras

pentru umplutura:

  • 500 g de peste
  • 1 ceapa, taiata pe jumatate
  • cateva cuisoare
  • 1 frunza de dafin
  • 300 ml de lapte semidegresat
  • 300 ml supa de peste sau de legume
  • 25 g unt
  • 2 linguri ulei de masline extravirgin
  • 1 lingurita de mustar cu boabe

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii timp de 20 de minute, până se pătrund. între timp, aşază peştele într-o cratiţă, cu pielea în jos. înfige cuişoarele în ceapă şi pune-o în cratiţă, împreună cu frunza de dafin, laptele şi supa. Adu totul la punctul de fierbere, apoi acoperă cu un capac şi lasă să clocotească 2 minute.

Scoate codul, care ar trebui să se rupă uşor, apoi pune din nou capacul şi mai lasă totul să fiarbă 3 minute, până când se pătrunde somonul. Scoate peştele deoparte şi strecoară lichidul rămas. In altă cratiţă, încinge untul împreună cu uleiul, încorporează făina şi amestecă bine timp de 2 minute, până când se rumeneşte puţin, la cratiţa de pe foc şi toarnă treptat supa, amestecând încontinuu pentru a evita formarea cocoloaşelor.

Pune cratiţa din nou pe foc şi amestecă până când se îngroaşă sosul şi începe să fiarbă, apoi adaugă muştarul. încinge cuptorul la 180°C. Scurge şi zdrobeşte cartofii, apoi încorporează gălbenuşurile, spanacul şi aproape toată cantitatea de cheddar (sau de caşcaval). Asezonează şi presară nucşoară proaspăt rasă. Bate albuşurile până formează vârfuri moi, apoi încorporează piureul, în două tranşe.

Rupe fileurile de peşte şi aşază-le într-un vas termorezistent, apoi toarnă peste ele sosul şi acoperă-le cu piureul de cartofi şi spanac. Presară cheddarul rămas şi dă totul la cuptor timp de 35-40 de minute, până capătă o crustă rumenă.

Gratin cu peste si cartofi

Gratin_cu_peste_si_cartofi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.