Gratin de cartofi cu ierburi aromate

Printeaza

Gratin de cartofi cu ierburi aromate din: cartofi, unt, ulei de masline, cimbru, rozmarin si frunze de dafin.

Ingrediente:

  • 1 kg cartofi medii
  • 50 g unt, topit, plus extra pentru uns
  • 3 linguri ulei de masline
  • cate 2 linguri de cimbru si rozmarin, tocate fin
  • 3-4 frunze de dafin

 

Mod de preparare:

Unge cu puţin unt un vas oval de copt. Cu ajutorul unui cuţit ascuţit, taie felii subţiri de cartof, cam de 3 mm grosime. Pune-le într-un bol şi acoperă-le cu untul topit, uleiul, ierburile şi asezonează.

Aşază cartofii in poziţie verticală în vasul de copt, cât mai înghesuit posibil. Pune câteva frunze de dafin printre felii şi toarnă restul de unt din bol. Acoperă vasul cu folie de aluminiu şi dă-l la cuptor 30 de minute la 200°C/gaz 6.

Indepărtează folia şi mai lasă 45 de minute la cuptorul setat la 220°C/gaz 7, până când cartofii sunt complet pătrunşi.

Gratin de cartofi cu ierburi aromate

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. perfecti pentru o cina usoara 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.