Graten de ciuperci cu ceapa verde

Printeaza

Graten de ciuperci cu ceapa verde din: ciuperci champignon, cartofi, usturoi, ulei, cascaval, ceapa verde, smantana, lapte si sare.

Ingrediente:Graten_de_ciuperci_cu_ceapa_verde

  • 250 g ciuperci champignon
  • 3 cartofi
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri cu ulei
  • 50 g cascaval
  • ceapa verde pentru ornat
  • 3 linguri cu smantana pentru gatit
  • 3 linguri cu lapte
  • sare

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare, 25 de minute. Curăţă ciupercile, taie-le în felii şi căleşte-le în ulei încins împreună cu usturoiul tocat.

Lasă pe foc cinci minute, până ce scade zeama. Potriveşte de sare. Taie cartofii în cubuleţe şi sărează-i. Fierbe smântână cu laptele până ce obţii o cremă.

Intr-o formă termorezistentă unsă cu ulei, aşază cartofii şi ciupercile în straturi. Ultimul strat să fie de ciuperci.

Toarnă sosul de smântână şi rade caşcavalul deasupra. Dă la cuptor 15 minute. Taie ceapa verde şi presară după ce scoţi tava din cuptor.

Graten de ciuperci cu ceapa verde

Graten_de_ciuperci_cu_ceapa_verde

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.