Grapefruit confiat si sorbet

Printeaza

O reteta de grapefruit confiat si sorbet din: grapefruit, sorbet de cacao, cacao amara, campari si zahar.

Ingrediente:Grapefruit confiat si sorbet

  • 2-3 frcute de grapefuit
  • 200 ml sorbet de cacao
  • 2 linguri cacao amara
  • 4 linguri Campari
  • 100 g zahar

 

Mod de preparare:

Curăţaţi de pieliţe feliile de grepfrut (cu grijă, să rămână întregi). Turnaţi într-o cratiţă 200 ml de apă şi zahărul şi fierbeţi până ce clocoteşte.

Puneţi în sirop feliile de grepfrut scurse şi lăsaţi-Ie să se confieze, la foc mic, timp de 5 min. Aşezaţi o farfurie în frigider, să fie rece.

Scurgeţi, cu atenţie, cu aju­torul unei spumiere, feliile de grepfrut şi lăsaţi siropul să scadă, la foc iute, cca 10 min. Când s-a îngroşat, strecuraţi i şi lăsaţi-1 să se răcorească.

Turnaţi în el Campari şi amestecaţi bine. Aşezaţi pe farfurii sfer­turile de grepfrut confiate, în rozetă. Puneţi 4 bulgări de sorbet pe farfuria foarte rece, pudraţi-i cu cacao, cernând-o printr-o strecu­rătoare fină.

Luaţi bulgării cu o spatulă şi aşezaţi i în centrul feliilor de fruct. Acoperiţi grepfrutul cu siropul cu Campari şi serviţi imediat.

Grapefruit confiat si sorbet

Grapefruit confiat si sorbet

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.