Granitura de pastarnac cu sirop de artar si rozmarin

Printeaza

Granitura de pastarnac cu sirop de artar si rozmarin din: păstârnac, făină, ulei de măsline sau rapiţă, sirop de arţar, rozmarin, sare de mare grunjoasă.

Granitura_de_pastarnac_cu_sirop_de_artar_si_rozmarin

Ingrediente:

  • 1 kg de păstârnac (de circa 15cm în lungime), decojit
  • 4 linguriţe de făină
  • 4 linguriţe ulei de măsline sau rapiţă
  • 4 linguriţe sirop de arţar
  • 2 fire de rozmarin, doar frunzele păstrate şi tocate
  • sare de mare grunjoasă

 

 

 

 

Mod de preparare:

Taie păstârnacii în două pe lungime (nefiind foarte mari, cotorul n-ar trebui să fie lemnos, aşa că nu-i nevoie să-l îndepărtezi), apoi taie fiecare jumătate în 3 bucăţi egale.

Pentru a face asta, taie partea de jos, iar pe cea de sus tai-oîn două pe lungime. Fierbe păstârnacul 5 minute, apoi scurge-l bine şi tăvăleşte-l prin făină.

Incinge cuptorul la 220°C. Pune uleiul într-o tavă mare de copt şi încinge-l în cuptor. Adaugă bucăţile de păstârnac, tăvăleşte-le prin ulei şi agită puţin tava pentru ca legumele să se aşeze mai bine.

Coace-le 30 de minute, întorcându-le o dată pe partea cealaltă, până când devin aurii. Transferă păstârnacul pe un platou, stropeşte-l cu siropul de arţar şi presară deasupra rozmarinul şi sarea.

Granitura de pastarnac cu sirop de artar si rozmarin

Granitura_de_pastarnac_cu_sirop_de_artar_si_rozmarin

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.