Granita de piersici cu lamaie

Printeaza

Granita de piersici cu lamaie din: piersici, lamaie, miere, gheata.

Granita este un preparat culinar italian, o combinație răcoritoare între gheață și arome naturale, care este adesea folosit ca desert sau ca o gustare între mese. Acesta este popular mai ales în timpul verii, deoarece are o textură răcoritoare și este adesea aromatizat cu fructe, cafea sau alte arome delicioase.

Istorie

Granita are origini în Sicilia, Italia, și este un produs culinar tradițional al acestei regiuni.

Se spune că Granita a fost creată pentru prima dată în secolul al XVI-lea, în Sicilia, când oamenii au început să folosească zăpadă și gheață pentru a răcori și a îngheța sucuri de fructe sau cafea. Inițial, aceasta era pregătită în mod tradițional cu gheață adusă de pe versanții munților Etna.

Acest desert s-a răspândit ulterior în întreaga Italie și în alte părți ale lumii.

Granita poate fi aromatizat în diverse moduri, de la lămâie, portocale, căpșuni, până la mentă sau chiar vin. Este adesea servit în pahare sau cuțite și consumat ca desert răcoritor sau gustare în timpul zilelor calde de vară.

 

Ingrediente:Granita_de_piersici_cu_lamaie

  • 4 piersici bine coapte
  • 1 lămâie
  • 2 linguri miere
  • cuburi de gheață

 

 

Mod de preparare:

Se curăță piersicile de coajă și li se îndepărtează sâmburii. Se taie cuburi. Se stoarce lămâia și se dizolvă mierea în sucul obținut.

Se pun în blender cuburile de piersică, sucul de lămâie și 5-6 cuburi de gheață. Se mixează bine.

Amestecul obținut se pune în cupe și se ornează cu felii de piersică.

Granita de piersici cu lamaie

Granita_de_piersici_cu_lamaie

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.