Granita de limeta

Printeaza

Granita de limeta din: zahar, lamaie verde, vin, lichior de portocale, menta.

Ingrediente:Granita de limeta

  • 80 g zahăr
  • 500 ml zeamă de lămâie verde (limetă)
  • 150 ml vin alb
  • 6 linguri de lichior de portocale
  • 1 crenguţă de mentă proaspătă

 

Mod de preparare:

Se încălzesc 250 g de şpă, în care se dizolvă apoi zahărul. Amestecul se lasă la răcit, după care se amestecă cu zeama de limetă şi cu vinul alb.

Se toarnă amestecul într-un bol rezistent la îngheţ şi se bagă 5 ore în congelator. După ce lichidul începe să îngheţe la margini, se amestecă bine cu o lingură.

Această operaţiune se repetă de 5-6 ori pe durata congelării. Cu cât se amestecă mai des, cu atât graniţa devine mai fină.

Se toarnă câte 1 lingură de lichiorîn 6 pahare răcite, apoi se umple paharele cu graniţa, folosind o lingură. Se ornează cu frunzuliţe de mentă şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.