Golden Cadillac Cocktail

Printeaza

Golden Cadillac Cocktail

Golden Cadillac Cocktail

Calitate – alcoolic

Bază alcoolică – nici una

Pahar – cupă mică de cocktail

Categorie – Galliano drinks

Decoraţiune – fără

 

Se serveste după-amiaza, seara şi noaptea

 

Ingrediente:

  • 1/3 lichior Galliano
  • 1/3 cremă de cacao albă
  • 1/3 frişca

 

Acest cocktail a apărut în America, în anii ’60, în onoarea celebrului film care se numea chiar Golden Cadillac. Este vorba despre un amestec destul de ciudat, în sensul că nu are un distilat de bază şi se aseamănă cu cocktailul Alexander în prima sa versiune. Este foarte indicat pentru un cocktail party şi, mai ales, pentru consumatorii femei.

Preparare:

Se amestecă energic în shaker cele trei ingrediente împreună cu gheaţa şi se toarnă, filtrat, în pahare.

Variante:

Face parte din reţetarele IBAdm 1987, cu o variantă care nu este, în realitate, decât un mod diferit de preparare a reţetei de bază. Cocktailul propus de reţetarul IBA din 1987 este acesta 5/10 cremă de cacao, 5/10 frişca, o linguriţă de lichior, amestecate energic cu gheaţă în shaker şi turnate, după filtrare, în cupa dublă de cocktail.

Intr-un reţetar american apare, însă, astfel 2/9 frişca, 2/9 cremă de cacao albă, 1/9 lichior Galliano, 4/9 suc de portocale, toate ingredientele amestecate energic, cu gheaţă, în shaker şi turnate, după filtrare, în cupa dublă de cocktail.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.