Gogosi cu smantana

Printeaza

Gogosi cu smantana din: faina, praf de copt, bicarbonat, oua, zahar brun, smantana, scortisoara, sare, grasime, zahar.

Ingrediente:Gogosi cu smantana

  • 500 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 1 linguriţă bicarbonat
  • 3 ouă
  • 250 g zahăr brun
  • 200 g smântână
  • 1/2 linguriţă scorţişoară
  • 1 priză de sare
  • grăsime pentru prăjit
  • 80 g zahăr
  • 1 linguriţă de scorţişoară

 

Mod de preparare:

Amestecaţi făina cu praful de copt şi bicarbonat.

Bateţi spumă ouăle cu zahărul. Adăugaţi smântână, scorţişoară şi sare. Inglobaţi compoziţia de făină. Acoperiţi aluatul şi lăsaţi-l 1 oră la rece.

Frământaţi aluatul şi întindeţi-l pe o suprafaţa de lucru presărată cu făină la cca 1,5 cm grosime. Decupaţi gogoşile cu un pahar, apoi faceţi-le o gaură în mijloc.

Lăsaţi gogoşile 10 minute la aer să se usuce.

Puneţi grăsimea pe foc. Când este încinsă, prăjiţi gogoşile câte 2-3 minute pe fiecare parte până se fac aurii Scoateţi-le şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.

Amestecaţi zahăr cu scorţişoară şi presăraţi-l peste gogoşile reci, apoi serviţi-le.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.