Gogosi pufoase

Printeaza

Gogosi pufoase din: vin alb, zahar, lichior, gutui, suc de lamaie, faina, drojdie, oua, oua, unt, lapte, ulei.

Ingrediente:Gogosi_pufoase

Pentru umplutură:

  • 500 ml vin alb dulce
  • 80 g zahar pudră
  • 2 linguri lichior
  • 2-3 gutui
  • sucul unei lămâi

Pentru aluat:

  • 500 g făină
  • 30 g drojdie
  • 2 ouă
  • 100 g unt
  • 150-200 ml lapte
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr pudra pentru servit

 

Mod de preparare:

Gutuile se spală, se curăţă şi se trec prin răzătoarea cu ochiuri mari. Se pun într-un castron cu vinul, lichiorul, sucul de lămâie si zahărul si se lasă trei ore să se marineze. Apoi, se pun la scurs.

Pentru aluat, se amestecă toate ingredientele într-un vas si se lasă la crescut, la cald, pentru 90 de minute.

Apoi, din aluatul întins pe masă se decupează sau se rup bucăţi mici de aluat peste care se pun una-două linguriţele gutui si se modelează între palme. Se lasă toate gogoşile să crească încă o oră.

Se prăjesc gogosile în baie de ulei, se scot pe şervete de hârtie si se presară cu zahăr pudră.

Gogosi pufoase

Gogosi_pufoase

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.