Gogosi pripite pudrate

Printeaza

Gogosi pripite pudrate din: faina, zahar, oua, sare, zahar pudra, ulei.

Ingrediente:Gogosi pripite pudrate

  • 1 cană făină
  • 2 linguri zahăr
  • 5 ouă
  • sare
  • zahăr pudră
  • ulei

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă mai mică, se pun la fiert 1 cană de apă cu 2 linguri de zahăr.

Când începe să fiarbă, se presară făirja câte putin şi se amestecă încontinuu cu o lingură de lemn. Când compoziţia s-a omogenizat, se trage de pe foc şi se lasă să se răcească. Când compoziţid s-a răcit până permite amestecarea cu mâna, se adaugă pe rând cele 5 ouă şi puţină sare, amestecând în continuare.

Separat, se pune la foc o tigaie cu mult ulei (baie de ulei). Se ia din cocă cu o linguriţă cantităţi mici, cât o nucă, şi se prăjesc. Gogoşelele rezultate sunt presărate cu zahăr pudră şi pot fi servite calde sau reci.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.