Gogosi frantzesti cu crema

Printeaza

Gogosi frantzesti cu crema din: făină, unt, oua, apa, zahar, amidon, lapte, unt, zahăr pudră.

Gogosi_frantzesti_cu_crema

Ingrediente pentru aluat:

  •  75 g făină
  •  40 g unt
  •  2 ouă
  •  100 ml apă
  •  o lingură zahăr

Ingrediente pentru cremă:

  •  50 g zahăr
  •  3 gălbenuşuri
  •  2 linguri amidon
  •  250 ml lapte «150 g unt

Ingrediente pentru servit:

  • zahăr pudră

Mod de preparare:

Pentru aluat, se pun într-o cratiţă untul, apa şi zahărul şi se lasă să ajungă ia punctul de fierbere. Se trage de pe foc, se pune făina si se amestecă. Apoi, se adaugă ouăle pe rând. In tava tapetată cu hârtie se pun mici cercuri de aluat cu poşul. Se coc si apoi se lasă să se răcească în totalitate.

Pentru cremă, gălbenuşurile şi zahărul se freacă, se adaugă amidonul şi laptele clocotit. Se pun pe foc, amestecând pânăse obţine o cremă groasă. După răcire se adaugă untul, se umplu cercurile şi se pudrează.

Gogosi frantzesti cu crema

Gogosi_frantzesti_cu_crema

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.