Gogoşi din aluat de paine

Printeaza

O reteta de gogosi din aluat de paine din: faina, apa, sare, zahar tos, drojdie, ulei si zahar pudra.

Ingrediente:Gogoşi din aluat de paine

  • 1/2 kg faină
  • 1  cană apă (sau lapte, iaurt, zer)
  • 1/2 linguriţă sare
  • 2  linguri zahăr tos
  • 1 cub drojdie
  • 1 cană ulei

pentru decor:

  • zahar pudra

 

Mod de preparare:

Cerne faina, încălzeşte apa (sau lapte dulce, iaurt sau zer – toate încălzite) şi adaugă sarea.

Freacă drojdia cu 2 lin­guri cu zahăr tos până când se obţine un lichid gros.

Toarnă drojdia peste jumătate din făină şi adaugă jumătate din apa caldă.

Amestecă cu lingura de lemn, toarnă restul de lichid şi frământă aluatul timp de 5 minute.

Lasă la dospit până îşi dublează volumul. Intinde aluatul pe o planşetă unsă cu ulei cu un sucitor.

Taie gogoşi rotunde cu un pahar potrivit de mare.

Incinge uleiul într-o tigaie adâncă şi pune gogoşile la prăjit. Scoate-le pe prosoape absorbante.

Când go­goşile au lăsat tot uleiul pe prosoapele absorbante, aşază- le pe un platou şi presară-le cu zahăr pudră.

Serveşte-le cu dulceaţă sau compot din fructe.

Gogoşi din aluat de paine

Gogoşi din aluat de paine

Pofta buna!

 


Poate iti place si:

Gogosi cu gem de capsune

Gogosi cu gem de capsune din: faina, lapte, oua, drojdie, zahar, lamai, unt, gem. Ingrediente: 350 g făină 150 ml lapte călduţ 2 ouă un plic drojdie uscată 25 g zahăr pudra + pentru servit coaja rasă a unei lămâi 25 g unt moale un praf sare ulei, pentru prăjit gem de câpsune   Mod […]

Gogosi de post cu dulceata si rom

Gogosi de post cu dulceata si rom

Gogosi de post cu dulceata si rom din: faina de grau, zahar, drojdie, zahar vanilat, esenta de rom, coaja de lamaie, zahar pudra, dulceata, sare. Ingrediente: 1 kg faina de grau 4-5 linguri zahar 1 cubulet mic de drojdie (40 g) 1 pliculet zahar vanilat 1 lingurita esenta de rom coaja rasa de la o lamaie […]

 

Pofta buna!

 

 

Incoming search terms:

  • gogosi din aluat de paine
  • gogosi din coca de paine

1 comentariu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.