Gogosi de vin

Printeaza

Gogosi de vin din: vin, unt, zahar, faina, oua, sare, ulei.

Ingrediente:Gogosi de vin

  • 1 pahar de vin alb
  • 1 lingură de unt
  • 1 lingură de zahăr
  • 200 g făină
  • 4 ouă
  • un praf de sare
  • ulei pentru prăjit
  • zahăr vanilat

 

Mod de preparare:

Pui la fiert vinul cu untul. Când clocoteşte, tragi vasul pe margineia aragazului şi, totodată, adaugi făina bine cernută, amestecând mereu până se răcoreşte aluatul.

Adaugi, pe rând, gălbenuşurile şi zahărul. La urmă, adaugi şi albuşurile şi sarea, bătute spumă.

Infierbînţi bine uleiul într-o tigaie şi pui în el câte 1 linguriţă din compoziţie. Rumeneşti gogoşile, le scoţi din tigaie cu o spumieră şi, când sunt toate gogoşile gata, le presari cu zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.