Gogosi de cartofi

Printeaza

Gogosi de cartofi

Ingrediente:Gogosi de cartofi

  • 200 g cartofi
  • 200 g făină
  • 1/2 ceaşcă apă caldă
  • 10 g drojdie
  • un praf de sare
  • 1 ceaşcă ulei pentru prăjit

 

 

Mod de preparare:

Se fierb cartofii, se curăţă de coajă, se trec prin maşina de tocat carne şi se amestecă cu o cantitate egală de făină şi puţină apă caldă, astfel încât să se obţină un aluat potrivit de tare.

Se adaugă sare şi drojdia muiată cu o lingură de apă caldă.

Se frământă bine, se acoperă şi se ţine la cald să crească.

Se întinde o foaie de grosimea degetului. Se taie forme rotunde cu un pahar şi se rumenesc în ulei fierbinte.

Se scot când sunt frumos crescute şi se presară cu zahăr vanilat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.