Gogosi cu stafide

Printeaza

Gogosi cu stafide din: unt, oua, zahar, lapte, sare, nucsoara, faina, praf de copt, stafide, faina, ulei, rozete de frisca, afine, melisa.

Ingrediente:Gogosi cu stafide

  • 50 g unt
  • 3 ouă
  • 150 g zahăr
  • 200 ml lapte
  • 1 priză de sare
  • nucşoară
  • 625 g făină
  • 1 pacheţel praf de copt
  • 125 g stafide
  • făină pentru întins aluatul
  • ulei pentru prăjit
  • rozete de frişcă
  • afine şi melisă pentru decorat

 

Mod de preparare:

Frecaţi spumă untul cu ouăle şi zahărul. Inglobaţi laptele, cu sare şi o priză de nucşoară. Adăugaţi făina cu praf de copt şi stafide şi frământaţi bine.

Intindeţi aluatul pe o suprafaţă de lucru presărată cu făină, la cca 1 cm grosime. Decupaţi gogoşile cu două pahare de mărimi diferite sau cu un cuţit special pentru decupat gogoşi cu gaură (donuts).

Incălziţi uleiul într-o friteuză. Prăjiţi gogoşile până se fac aurii şi lăsaţi-le să se scurgă pe un şervet de bucătărie.

Serviţi gogoşile decorate cu stafide, rozete de frişcă, afine si frunze de melisă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.