Gogosi cu smantana si ou

Printeaza

Gogosi cu smantana si ou din: faina, smantana, oua, drojdie, zahar, ulei, sare, lamaie.

Ingrediente:Gogosi cu smantana si ou

  • 500 g făină
  • 1 cană cu smântână
  • 2 ouă
  • drojdie
  • 100 g zahăr
  • 1 cană cu ulei
  • sare
  • coajă de lămâie
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Spălaţi ouăle, spargeţi-le într-un vas adânc, puneţi zahărul, sarea, coaja de lămâie, amestecaţi energic, turnaţi peste faină, adăugaţi smântână şi drojdia (frecată cu zahăr ca să devină fluidă).

Frământaţi un aluat tăricel, lăsaţi la dospit 30 minute şi întindeţi tot aluatul pe planşeta unsă cu ulei, tăiaţi forme rotunde cu paharul. Prăjiţi gogoşile în ulei fierbinte.

Pudraţi cu zahăr farin, serviţi-le calde.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.