Gogosi cu masline si legume

Printeaza

Gogosi cu masline si legume din: cartofi, lapte, masline, oua, drojdie, ulei, sare, piper, faina, ceapa, ardei grasi, boia iute, rozmarin si sare.

Ingrediente:Gogosi_cu_masline_si_legume

  • 4 cartofi mari
  • 500 ml lapte
  • 300 g masline fara samburi
  • 2 oua
  • un cubulet drojdie
  • ulei pentru prajit
  • sare
  • piper
  • faina cat cuprinde (aproximativ 1 kg)

pentru garnitura:

  • 2 cepe
  • 2 ardei grasi rosii
  • 1 ardei grasi verzi
  • 2 linguri ulei
  • o lingurita boia iute
  • rozmarin uscat
  • sare

 

Mod de preparare:

Se aleg patru cartofi rosii mai mari. Acestia se spala si se fierb in apa cu sare.

Dupa ce se racesc, se curata de coaja si se dau pe razatoarea mica.

Intr-un castron mai mare, se amesteca cartofii cu maslinele taiate felii, cu ouale si cu laptele caldut, in care s-a dizolvat drojdie.

Se adauga sare si piper.

Se adauga faina si se framanta un aluat consistent. Se lasa la dospit 30 de minute.

Se intinde o foaie groasa de 3 centimetri si, cu un pahar, se taie gogosile.

Se lasa si ele la dospit 10 minute, dupa care se prajesc in ulei incins.

Legumele se curata, se spala si se taie cubulete. Intr-o cratita se incinge uleiul si se calesc pana se inmoaie.

Se adauga un pahar cu apa. Se condimenteaza cu sare, boai iute si rozmarin uscat.

Se servesc alaturi de gogosile calde.

Gogosi cu masline si legume

Gogosi_cu_masline_si_legume

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.