Gogosi cu frisca si zmeura

Printeaza

Gogosi cu frisca si zmeura din: apă rece, unt, faina, zahar pudra, ou, sare, frisca, zmeura, lapte, colorant alimentar roşu.

Gogosi_cu_frisca_si_zmeura

Ingrediente:

  • 150 ml apă rece
  • 50 g unt
  • 60 g făină
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 2 ouă
  • 1 praf de sare

Pentru umplutură:

  • 400 ml friscă
  • 100 g zmeură

Pentru glazură:

  • 150 g zahăr pudră
  • 5 linguri lapte
  • câteva picături colorant alimentar roşu

Mod de preparare:

Dai drumul la cuptor. Pui apa, untul, zahărul şi sarea într-o cratiţă pe foc. Amesteci până se topeşte untul şi începe să fiarbă.

Când dă în clocot, dai deoparte şi încorporezi făina, amestecând energic pentru a nu se forma cocoloaşe. Pui din nou cratiţa pe foc şi mai amesteci 1 mi­nut.

Când aluatul începe să se des­prindă de pe pereţii vasului, dai deoparte. încorporezi ouăle, unul câte unul, şi amesteci până se omo­genizează aluatul.

Pui compoziţia într-un poş şi formezi gogoşele într-o tavă, în care ai aşezat în preala­bil hârtie de copt. Laşi loc între ele, deoarece vor mai creşte.

Le ţii la cuptor până devin arămii, fără sa deschizi uşa. Le laşi să se răcească, după care le tai în jumătate. O între timp, baţi frişca şi umpli gogoselele, apoi aşezi si zmeura.

Pentru glazură, amesteci zahă­rul pudră cu laptele şi colorantul alimentar. Ungi cu glazură capacele şi le aşezi peste frişcă.

Gogosi cu frisca si zmeura

Gogosi_cu_frisca_si_zmeura

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.