Gogosi cu crema de cacao si alune

Printeaza

Gogosi cu crema de cacao si alune din: unt, faina, apa, oua, zahar, sare, lapte, amidon, cacao, alune sau nuci mărunţite.

Gogosi_cu_crema_de_cacao_si_alune

Ingrediente:

  • 80 g unt
  • 125 g făină
  • 250 ml apă
  • 3 ouă
  • 1 linguriţă zahăr
  • 1 praf sare

Pentru cremă:

  • 500 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 3 gălbenuşuri
  • 50 g amidon
  • un praf sare
  • 2 linguri cacao

Pentru servit:

  • alune sau nuci mărunţite

Mod de preparare:

Pentru aluat, apa, untul, sarea si zahărul se pun pe foc si când totul s-a topit, se adaugă toată făina dintr-odată.

Se ames­tecă bine, bine, se trage de pe foc, se mai amestecă pentru a o răci puţin si se pun ouăle, amestecând după fiecare.

Aluatul obţinut Se pune într-un poş şi apoi se eliberează mici cantităţi în tava ta­petată cu hârtie de copt. Se lasă la cuptor 20-25 minute si apoi se lasă să se răcească în totalitate.

Pentru cremă, se pun pe foc laptele, sarea si cacaua si, între timp, zahărul se freacă bine cu gălbenuşurile, până ce se obţine un amestec alb în care se pune amidonul.

Se amestecă şi apoi se toarnă laptele clocotit. Se repune pe foc până ce crema devine groasă. Se lasă apoi la răcit.

Gogoşelele răcite se desprind de ca­pacul care se formează la copt, se umplu cu cremă si se presară cu alune sau nuci mărunţite.

Gogosi cu crema de cacao si alune

Gogosi_cu_crema_de_cacao_si_alune

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.