Gogosi cu ciocolata alba si nuci
PrinteazaGogosi cu ciocolata alba si nuci din: unt, făină, miere, ouă, nuci, lămâie, rom, bicarbonat, ciocolată albă.
Ingrediente:
- 100 g unt
- 300 g făină
- 200 mi miere
- 2 ouă
- 100 g nuci măcinate
- 1 lămâie
- 1 lingură cu rom
- 1 linguriţă cu bicarbonat
Ingrediente pentru decor:
- ciocolată albă
- nucă zdrobită
Mod de preparare:
Amestecă într-un castron ouăle, mierea şi untul. Adaugă coaja şi zeama de lămâie, romul şi nucile. Treptat, încorporează amestecul de făină şi bicarbonat şi frământă un aluat neted.
Taie-l în bucăţi egale, modelează gogoşele şi pune-le în tava tapetată cu hărţie de copt. Dă-le la cuptor, la 180 C, până ce devin aurii.
Topeşte ciocolata pe baie de aburi şi stropeşte gogoşelele fierbinţi. Presară deasupra nucă zdrobită.
Gogosi cu ciocolata alba si nuci
Pofta buna!