Gogosi cu ciocolata alba si nuci

Printeaza

Gogosi cu ciocolata alba si nuci din: unt, făină, miere, ouă, nuci, lămâie, rom, bicarbonat, ciocolată albă.

Gogosi_cu_ciocolata_alba_si_nuci

Ingrediente:

  • 100 g unt
  • 300 g făină
  • 200 mi miere
  • 2 ouă
  • 100 g nuci măcinate
  • 1 lămâie
  • 1 lingură cu rom
  • 1 linguriţă cu bicarbonat

Ingrediente pentru decor:

  • ciocolată albă
  • nucă zdrobită

Mod de preparare:

Amestecă într-un castron ouăle, mierea şi untul. Adaugă coaja şi zeama de lămâie, romul şi nucile. Treptat, încorporează amestecul de făină şi bicarbonat şi frământă un aluat neted.

Taie-l în bucăţi egalemodelează gogoşele şi pune-le în tava tapetată cu hărţie de copt. Dă-le la cuptor, la 180 C, până ce devin aurii.

Topeşte ciocolata pe baie de aburi şi stropeşte gogoşelele fierbinţi. Presară deasupra nucă zdrobită.

Gogosi cu ciocolata alba si nuci

Gogosi_cu_ciocolata_alba_si_nuci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.