Gogosi batute

Printeaza

Gogosi batute din: lapte, oua, zahar, drojdie, sare, zahar vanilinat, faina.

Ingrediente:Gogosi batute

  • 1 cană lapte călduţ
  • 2 ouă
  • 3 linguri zahăr
  • drojdie cât o nucă
  • un vârf de cuţit de sare
  • 2 plicuri zahăr vanilinat
  • 300 g făină

 

Mod de preparare:

Se amestecă făina cu sare; se adaugă ouă bătute, apoi zahăr amestecat cu drojdie şi lapte. Trebuie să iasă o cocă ceva mai tare decât o ciulama, ca să poată fi luată cu lingura.

Se toarnă într-o ulcică înaltă şi se lasă la dospit până se umple ulcica.

Se încinge uleiul şi se ia câte o lingură de aluat. Se toarnă şi se prăjeşte.

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.