Gogosele de branza

Printeaza

Gogosele de branza din: branza, oua, coaja de lamaie, zahar tos.

Ingrediente:Gogosele de branza

  • 300 g brânză telemea rasă pe râzătoare sau bine pisată cu furculiţa
  • 3 ouă întregi
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 6 linguri zahăr tos bine dizolvat cu un pahar mic (sau 1/2 pahar mare) de lapte

 

Mod de preparare:

Amesteci bine totul cu lingura (nu frămânţi cu mâna), adaugi făină şi 1 linguriţă rasă de bicarbonat, până vei obţine un aluat tare.

Intr-o cratiţă pui ulei să se încingă (circa 3 degete), astfel încât gogoşelele să fiarbă în ulei. Apoi, cu o linguriţă pe care înainte o cufunzi în uleiul din cratiţă, pui cotă în uleiul încins (cam 1/2 linguriţă).

Intorci gogoşelele pe o parte şi pe alta până se rumenesc, apoi le scoţi cu spumiera sau cu o furculiţă (fără a le înţepa).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.