Gogoşele cu raci
PrinteazaGogoşele cu raci
- 50 cozi de raci
- 15 bucăţi de ciuperci fierte
- 60 g unt de raci (v. reţeta)
- puţină boia
- sare
- 3 linguri smîntînă sau 1 pahar lapte
- ulei
- 1 lingură făină
- 300 g orez
- 80 g unt
- 1 ceapă
- 3 pahare supă
Mod de preparare:
Se face un sos din untul de raci cu făină, boia, smîntînă şi raci (sau 1 cutie homar).
Se taie mărunt racii şi ciupercile şi se amestecă cu sosul.
Cînd compoziţia s-a răcit, se fac circa 30 gogoşele, se înmoaie in compoziţia fluidă ( v.reteta) şi se prăjesc în ulei fierbinte.
Se face un pilaf care se aşază în mijlocul platoului şi gogoşelele se pun în jurul pilafului.
Pofta buna!