Gogosele cu branza si praz

Printeaza

Gogosele cu branza si praz din: faina, apa, drojdie, sare, ulei, telemea, praz, piper.

 

Ingrediente:Gogosele cu branza si praz

  • 350 g făină
  • 150 ml apă
  • drojdie cât o cireaşă
  • sare
  • 150 ml untdelemn
  • 200 g telemea
  • 3 fire de praz
  • piper

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia amestecată cu zahărul, puţină făină şi 100 ml apă călduţă.

Laşi maiaua să crească, după care o încorporezi în făina cernută împreună cu restul de apă în care ai dizolvat 1/2 linguriţă de sare.

Frămânţi aluatul timp de 5-10 minute, cu mâinile unse cu ulei, încorporând în acest fel 2 linguri de ulei.

Cât timp aluatul creşte la cald, acoperit cu un şervet, pregăteşti umplutura: cureţi prazul, îl speli şi îl tai mărunt, după care îl căleşti în 2-3 linguri de ulei, până devine transparent, iei vasul de pe foc şi adaugi brânză rasă, puţin piper şi sare, dacă mai e nevoie, întinzi aluatul în strat de 5-6 mm şi tai dreptunghiuri pe care vei repartiza compoziţie.

Le pliezi şi le presezi bine marginile, ca să nu se desfacă. Le prăjeşti în uleiul rămas, pe ambele părţi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Buseuri cu pui si marar

Gogosele umplute cu gem

Gogosele umplute cu gem din: faina, zahar, oua, lapte, drojdie, gem, sare, ulei. Ingrediente: 500 g făină 80 g zahăr 3 ouă 200 ml lapte călduţ 25 g drojdie proaspătă 1 borcănel gem de gutui 1 praf de sare zahăr pudră ulei de prăjit   Mod de preparare: Pregăteşte maiaua din puţin lapte călduţ, o […]

Gogoşele cu parmezan şi ceapă verde

Gogosele din cascaval

Gogosele din cascaval din: cascaval sau svaiter, oua, faina, ulei. Ingrediente: 200 g caşcaval tare (sau şvaiţer) ras 4 albuşuri crude făină ulei   Mod de preparare: Caşcavalul ras mărunt se amestecă cu cele 4 albuşuri. Din compoziţie se iau cantităţi mici (cât o nucă), din care se modelează cu mâna mici sfere. Acestea se […]

Gogosele de aluat umplute cu icre

Gogosele cu branza si sos de citrice

Gogosele cu branza si sos de citrice din: branza, gris, zahar, oua, lamaie, vanilie, pesmet, unt, grapefruit, portocale, amidon, cardamom. Ingrediente: 500 g brânză de vacă 150 g gris 50 g zahăr 2 ouă coaja rasă de la 1/2 lămâie 1/2 linguriţă aromă de vanilie sare 100 g pesmet 25 g unt zahăr pudră Pentru […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.