Gogoşari in oţet (varianta)

Printeaza

Gogoşari in oţet

Ingrediente:Gogoşari in oţet

  • pentru fiecare kilogram de oţet de 9o
  • 11/2 pahar apă
  • 1 lingură cu vîrf sare
  • 2 linguri zahăr
  • 1 lingură miere de albine
  • cîteva foi de dafin
  • cîteva boabe ienibahar
  • gogoşari
  • tarhon

 

Mod de preparare:

Se aleg gogoşari frumoşi, se spală, se şterg bine cu un şer­vet curat, se taie codiţa şi cu o andrea se înţeapă în jurulcotorului de 4-5 ori.

Se aşază în borcane mari de sticlă, bine spălate. Oţetul cu apa, sarea, zahărul şi mierea de albine (dacă lip­seşte mierea, se mai adaugă jumătate lingură de zahăr), se pune la fiert, se adaugă foile de dafin şi boabele de ienibahar şi se lasă să dea cîteva clocote.

Se toarnă fierbinte peste gogoşarii aşezaţi în borcane. Se toarnă treptat, cu polonicul, ca să nu plesnească borcanul care trebuie să fie înfăşurat într-un şervet muiat în apă.

Se pune peste gogoşari o mînă de tarhon spălat, se acoperă gura borcanului cu o farfurioarăşi se lasă pînă a doua zi.

Oţetul, intrînd în gogoşari, va avea un nivel mai scăzut în borcan. Se mai adaugă oţet (preparat ca mai sus) ca să se umple borcanul.

Se lasă 2-3 ore şi dacă în acest timp ni­velul oţetului scade se umple din nou borcanul.

La gura borcanului se aşază două scîndurele în cruce, se leagă cu hîrtie celofan pusă în douăşi se păstrează la loc răcoros.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.