Gogosari in otet cu dafin
PrinteazaGogosari in otet cu dafin din: gogosari, sare, untdelemn, otet, dafin, piper, hrean, conopida, boabe de mustar, zahar.
- gogosari
- 3 linguri sare
- 20 ml untdelemn
- 25 bucăţi zahăr
- 2-3 foi de dafin
- câteva boabe de piper
- hrean
- conopida
- boabe de muştar
- frunze de vişin
Mod de preparare:
Se prepară oţetul adăugând, la un litru de oţet de 9°, doi litri apă, 3 linguri sare, 20 ml untdelemn, 25 bucăţi zahăr, 2-3 foi de dafin şi câteva boabe de piper.
Oţetul astfel pregătit se pune pe foc şi, când clocoteşte, se introduc gogoşarii pe rând, pentru a avea loc să se răsucească pe toate părţile în timp ce fierb. După un clocot-două, se scot cu o lingură cu găuri.
După ce s-au răcit, se aşează în borcan, unul lângă altul, iar printre ei se pun bucaţi de hrean şi câteva bucheţele de conopidă. Deasupra se aşează o pungă cu boabe de muştar, frunze de vişin şi două scândurele în cruce, fixe.
Se toarnă oţetul rece peste gogoşari şi se leagă cu folie adezivă. Se păstrează borcanul într-un loc uscat şi bine aerisit.