Gogosari in otet cu dafin

Printeaza

Gogosari in otet cu dafin din: gogosari, sare, untdelemn, otet, dafin, piper, hrean, conopida, boabe de mustar, zahar.

Ingrediente:Gogosari in otet cu dafin

  • gogosari
  • 3 linguri sare
  • 20 ml untdelemn
  • 25 bucăţi zahăr
  • 2-3 foi de dafin
  • câteva boabe de piper
  • hrean
  • conopida
  • boabe de muştar
  • frunze de vişin

 

Mod de preparare:

Se prepară oţetul adăugând, la un litru de oţet de 9°, doi litri apă, 3 linguri sare, 20 ml untdelemn, 25 bucăţi zahăr, 2-3 foi de dafin şi câteva boabe de piper.

Oţetul astfel pregătit se pune pe foc şi, când clocoteşte, se introduc gogoşarii pe rând, pentru a avea loc să se răsucească pe toate părţile în timp ce fierb. După un clocot-două, se scot cu o lingură cu găuri.

După ce s-au răcit, se aşează în borcan, unul lângă altul, iar printre ei se pun bucaţi de hrean şi câteva bucheţele de conopidă. Deasupra se aşează o pungă cu boabe de muştar, frunze de vişin şi două scândurele în cruce, fixe.

Se toarnă oţetul rece peste gogoşari şi se leagă cu folie adezivă. Se păstrează borcanul într-un loc uscat şi bine aerisit.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.