Gogosari cu ton si mozzarella

Printeaza

Gogosari cu ton si mozzarella

Ingrediente:Gogosari cu ton si mozzarella

  • 8 gogoşari
  • 2-3 cutii de conservă de ton
  • 150 g mozzarella
  • 100 g măsline
  • piper
  • zeama de la o lămâie
  • 5-6 linguri de ulei de măsline
  • 100 g pâine prăjită sau crutoane

Preparare:

Se taie în jumătăţi gogoşarii şi se curăţă de seminţe. Atenţie mare că s-ar putea ca unii dintre ei să fie iuţi şi lucrul acesta ar putea să strice gustul preparatelor. In primul rând, aveţi grijă să-i curăţaţi bine de seminţe. Jumătăţile de gogoşari se coc pe plită până se înmoaie şi, după ce s-au înmuiat, se curăţă de coajă.

Intre timp, se scoate tonul din conservă şi se lasă să se scurgă de zeamă. Se stropeşte cu zeamă de lămâie ca să nu-şi schimbe culoarea şi se prepară în felul următor. Se amestecă tonul cu măslinele tăiate, sarea şi piperul, după gust, şi cu crutoane-le de pâine. Această compoziţie se lasă câteva minute la rece pentru a-şi lăsa puţin suc.

Se desfac ardeii cu grijă să nu se rupă şi se umplu cu compoziţia deja pregătită. Se pun într-o tavă cu uleiul de măsline, iar pe fiecare gogoşar se aşaza bucăţele de mozzarella, apoi se bagă la cuptorul încins, aproximativ 20 de minute. După ce se scot din cuptor se lasă să se răcească şi se servesc reci, la aperitiv.

Gogosari cu ton si mozzarella.jpg

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.