Gogosari cu mustar si foi de dafin
PrinteazaGogosari cu mustar din: gogosari, zahar, otet, ulei, mustar clasic, foi de dafin, boabe de piper, sare.
- 6 kg gogosari
- 2 cani de zahar
- 2 cani cu otet
- 2 cani cu ulei
- 800 g mustar clasic
- foi de dafin
- boabe de piper
- 1 lingura cu sare
Mod de preparare:
Spală gogoşarii, curăţă-i de cotoare, nervuri şi seminţe şi lasă-i la scurs.
Apoi, taie-i în fâşii subţiri.Din muştar, ulei, oţet şi zahăr, prepară un sos şi pune-l la fiert.
Adaugă sare şi foi de dafin după gust, piper boabe (cam 20 de bucăţi).
Când sosul este gata, adaugă gogoşarii şi lasă-i cam două, trei clocote.
Cand s-a racorit, pune salata astfel pregatita in borcane, inchide-le ermetic si sterilizeaza borcanele la bain marie.
Gogosari cu mustar
Pofta buna!