Gogosari cu miere si otet

Printeaza

Gogosari cu miere si otet din: gogosari rosii, ardei, otet, apa, miere, zahar, foi de dafin, boabe de mustar, boabe de piper, frunze de telina, sare.

Ingrediente:Gogosari_cu_miere_si_otet

  • 3 kg gogosari rosii
  • 2 kg ardei galbeni
  • 2 l otet
  • 1 l apa
  • 250-300 g miere
  • 400 g zahar
  • condimente (foi de dafin, boabe de mustar si de piper)
  • frunze de la telina
  • 3 linguri cu sare

 

Mod de preparare:

Curăţă gogoşarii şi ardeii, spală-i şi taie-i în 4 sau în 8. Intr-o oală mare, fierbe apa cu oţetul, sarea, zahărul, mierea şi o parte din mirodenii.

Când zeama clocoteşte, opăreşte în ea gogoşarii şi ardeii, după care lasă-i la scurs şi răcit.

Pune pe fundul borcanelor mirodeniile rămase (câteva boabe de piper, hrean şi 1-2 frunze de dafin) şi apoi aşază gogoşarii cu gura în sus.

La sfârşit, pune deasupra gogoşarilor din fiecare borcan câte o frunză de ţelină, toarnă zeama şi închide borcanele ermetic.

Gogosari cu miere si otet

Gogosari_cu_miere_si_otet

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.