Gogosari si conopida in otet

Printeaza

Gogosari si conopida in otet din: gogosari, conopida, morcovi, telina, dafin, otet, piper, apa, sare, frunze de telina, hrean, ulei, zahar.

Ingrediente:Gogosari si conopida in otet

  • 5 kg gogoşari
  • 1 conopidă mare
  • 1 kg morcovi
  • 2 ţeline
  • foi de dafin
  • otet
  • boabe de piper
  • apă
  • sare
  • frunze de felină
  • hrean
  • 1 ceaşcă de ulei
  • zahăr

Mod de preparare:

Gogoşarii se spală, se taie sferturi, se curăţă de seminţe, se lasă la scurs. Conopida se desface bucheţele şi se spală în mai multe ape.

Morcovii şi ţelina se curăţă, se spală, se taie bucăţi. Intr-un borcan se aranjează alternativ straturi de gogo­şari, printre care se introduc celelalte legume, boabele de piper, foile de dafin, feliile de hrean.

Se toarnă acreala fierbinte (la un litru de oţet, doi litri de apă, 3 linguri de sare, 3 linguri de zahăr, ceaşca de ulei).

Se închide borcanul imediat.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ies foarte buni facuti in modul asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.