Gogonele in otet

Printeaza

Gogonele in otet din: gogonele, otet, zahar, sare, foi de dafin, coriandru, patrunjel, marar uscat, hrean, usturoi, boabe de struguri si sare.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:Gogonele in otet

  • două kg gogonele
  • doi litri oţet
  • 400 g zahăr
  • 150 g sare
  • foi de dafin
  • coriandru
  • 3 litri de apă
  • pătrunjel verde
  • mărar uscat
  • hrean
  • usturoi
  • boabe de struguri

pentru soluţia de sare:

  • 500 g sare

 

Mod de preparare:

Se pregăteşte mai întâi o soluţie foarte concentrată de sare (cât să ţină oul la suprafaţă) şi se pun gogonelele în ea, câteva ore, cel mult o zi.

Gogonelele se aleg cam de aceeaşi dimensiune şi foarte sănătoase.

Se fierbe apa, iar când clocoteşte se adaugă zahărul, sarea şi condimentele. Se amestecă până ce sarea şi zahărul se dizolvă bine.

Se ia vasul de pe foc şi abia acum se adaugă oţetul şi condimentele (foi de dafin, coriandru).

Se scot gogonelele din soluţia de sare, se spală cu apă rece, se aşază într-un borcan de sticlă, intercalând printre ele pătrun­jel verde, mărar uscat, rădăcini de hrean, boabe de struguri, câţiva căţei de usturoi.

Se toarnă zeama pentru murat cât este înc fierbinte, iar deasupra se toarnă un strat subţire de untdelemn fiert.

Se leagă bor­canele la gură şi se învelesc în pături groase, lăsându-se să se răcească în voie, două zile.

Gogonele in otet

Gogonele_in_otet

 

Poftă bună!

 

 

Incoming search terms:

  • gogonele in otet
  • gogonele la otet
  • gogonele murate in otet

3 comentarii

  1. Am pus si eu anul asta gogonele in otet, sa vedem cum ies 🙂

  2. Buna gogonelele, de abia astept, saptamana asta cred ca pun si eu

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.