Gofre cu sos de mere şi vanilie

Printeaza

Gofre cu sos de mere şi vanilie din: faina, lapte dulce, drojdie, oua, sare, unt, zahar vanilinat, zahar tos, unt, mere, fulgi de ovaz, scortisoara si apa.

Ingrediente:Gofre_cu_sos_de_mere_si_vanilie

  • 375 g faina
  • 135 ml lapte dulce
  • o lingurita cu drojdie uscata
  • doua oua
  • un sfert de lingurita cu sare
  • unt
  • 3 pliculete zahar vanilinat
  • 200 g zahar tos
  • 170 g unt
  • doua mere
  • 100 g fulgi de ovaz
  • o lingurita cu scortisoara
  • o cana cu apa

 

Mod de preparare:

Merele se spală, se curăţă de coajă şi căsuţa cu seminţe şi se taie cubuleţe.

Se pun la călit împreună cu 20 g unt, 50 g zahăr tos şi fulgii de ovăz.

Se toarnă cana cu apă, se presară jumătate din cantitatea de scorţişoară şi se lasă să fiarbă până se înmoaie fulgii de ovăz.

Se adaugă două pliculeţe de zahăr vanilinat, se amestecă şi se păstrează la cald.

Restul de zahăr tos, zahărul vanilinat rămas, făina şi drojdia uscată se amestecă într-un bol.

Se adaugă sarea şi restul de scorţişoară, laptele dulce, untul moale şi ouăle.

Se mixează totul, se acoperă cu un şervet şi se lasă să crească 30 de minute la loc cald.

Se pune aluat în forma de gofre, se coc patru-cinci minute, apoi se scot şi se pun pe un platou.

Gofrele se servesc calde, alaturi de sosul de mere, vanilie si fulgi de ovaz.

Gofre cu sos de mere şi vanilie

Gofre_cu_sos_de_mere_si_vanilie

Pofta buna!

 

 

 


poate te intereseaza si:

Gofre cu nuci si sos de artar

Gofre cu nuci si sos de artar

Gofre cu nuci si sos de artar din: faina, scortisoara, praf de copt, zahar pudra, ou, lapte, unt, nuci pecan, para, sirop de artar si afine. Ingrediente: 125 faina alba 1 lingurita praf de copt 1/2 lingurita scortisoara macinata 1 lingura zahar pudra 1 ou mare cu albusul separat de galbenus 200 ml lapte degresat […]

Gofre cu sos de ciocolata si frisca

Gofre cu sos de ciocolata si frisca

Gofre cu sos de ciocolata si frisca din: unt, zahar tos, oua, faina, ciocolata neagra, frisca, praf de copt, sare, zahar vanilinat, esenta de migdale, pudra de cacao, rodie. Ingrediente: 250 g unt 125 g zahăr tos 3 ouă 170 g făină 175 g ciocolată neagră 150 ml frişca o linguriţă depraf de copt sare […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.