Gnochi cu branza

Printeaza

Gnochi cu branza din: cartofi, faina, ou, sare, ulei, unt, branza.

Ingrediente:Gnochi cu branza

  • 1 kg cartofi
  • 400 g făină
  • 1 ou
  • sare
  • 1 lingură ulei
  • 3 linguri unt
  • 300 g brânză rasă

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi îi fierbi în apă cu sare, îi scoţi şi îi zdrobeşti ca pentru piure, apoi ii laşi să se răcească. Ii amesteci cu oul, făina şi cu sare după gust şi frămânţi un aluat elastic.

Presari făină din belşug pe masă, îl tai şi formezi din el un şnur, din care tai gnochi de aproximativ 2-2,5 cm, pe care îi apeşi uşor cu dinţii unei furculiţe ca să le faci modelul de gnochi.

Procedezi astfel până când termini aluatul, îi laşi la uscat, apoi îi fierbi în apă cu sare şi ulei până când se ridică la suprafaţă.

Ii strecori, şi aşa fierbinţi îi amesteci cu 2 linguri de unt şi cu brânza. îi aşezi într-un vas uns cu o lingură de unt şi îi dai la cuptorul încins 15 minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.