Gnocchi cu rucola si sos de unt

Printeaza

O reteta de Gnocchi cu rucola si sos de unt din: rucola, gnocchi, sare de mare, piper, unt, supa de legume, coaja de lamaie si parmezan.

Ingrediente:Gnocchi cu rucola si sos de unt

  • o legătură de rucola
  • aluat de gnocchi
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 125 g unt
  • un polonic de apă sau supă de legume
  • coaja rasă de la o lămâie
  • o mână de parmezan proaspăt ras

 

Mod de preparare:

Spălaţi frunzele de rucola şi uscaţi-leîn dispozitivul special, apoi tocaţi mărunt cea mai mare parte, păstrând câtva frunze frumoase pentru decor. Preparaţi aluatul de gnocchi, adăugând frunzele de rucola tocate înainte de a începe frământatul. Lăsaţi-le să stea puţin în frigider.

Aduceţi la fierbere apă sărată şi fierbeţi gnocchi timp de 4 minute sau până când încep să plutească. Puneţi pe foc o tigaie. Topiţi în ea untul împreună cu un praf de sare şi piper. Apoi adăugaţi supa de legume sau apa şi scuturaţi tigaia cu o mişcare circulară, până când sosul capătă aspectul unei creme mai subţiri.

Luaţi vasul de pe foc şi adăugaţi coaja de lămâie şi o mână de parmezan. Scurgeţi gnocchi cu atenţie într-o strecurătoare, puneţi-le în tigaia cu sosul de unt şi amestecaţi uşor. Presăraţi frunzele de rucola întregi.

Gnocchi cu rucola si sos de unt

Gnocchi cu rucola si sos de unt

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.