Gnocchi cu praz la cuptor

Printeaza

O reteta de gnocchi cu praz la cuptor din: praz, cascaval, oua, smantana, unt, sos de rosii, sare, faina, cartofi si ou.

Ingrediente:Gnocchi cu praz la cuptor

  • 2 fire de praz
  • 300 g cascaval
  • 2 oua
  • 100 g smantana
  • 1 lingura cu unt
  • 3 linguri cu sos de rosii
  • sare

pentru gnocchi:

  • 400 g faina
  • 4 cartofi
  • 1 ou

 

Mod de preparare:

Fierbe cartofii în coajă, în apă cu sare. Curăţă-i şi zdrobeşte-i. Adaugă oul, făina, sare şi piper. Din toate aceste ingrediente, frământă un aluat.

Modelează din aluat grămăjoare mai mari. Fierbe-le în apă cu sarş 5 minute, apoi scurge-le. Separat, căleşte praful în unt topit.

Răstoarnă-l într-un vas termorezistent. Pune deasupra gnocchi şi acoperă totul cu smântână bătută cu ouăle, caşcavalul ras şi un praf de sare.

Din loc în loc, toarnă puţin sos de roşii. Lasă la cuptor 30-40 de minute, până ce caşca­valul se topeşte şi se formează o crustă aurie.

Gnocchi cu praz la cuptor

Gnocchi cu praz la cuptor

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.