Gnocchi cu bacon şi ciuperci

Printeaza

Gnocchi cu bacon şi ciuperci din: ciuperci, cartofi, ou, faina, parmezan, pesmet, usuturoi, rozmarin, bacon, sare, piper si faina.

Ingrediente:Gnocchi_cu_bacon_si_ciuperci

  • 500 g ciuperci
  • 1,2 kg cartofi
  • un ou
  • 200 g faina
  • 75 g parmezan
  • 100 g pesmet
  • doi catei de usturoi
  • doua ramuri de rozmarin
  • 400 g bacon feliat
  • sare
  • piper
  • faina

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală, se scot picioruşele şi se toacă mărunt. Se amestecă cu puţin parmezan, usturoiul pisat şi puţin bacon tocat.

Se presară piper, rozmarin tocat şi se amestecă.

Se umplu pălăriuţele cu această compoziţie, se aşază pe o tavă şi se coc la foc mediu 15-20 de minute.

Cartofii se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească puţin.

Se sfărâmă cu furculiţa, se pun într-un bol, se amestecă bine cu oul, o linguriţă cu sare, un sfert de linguriţă cu piper şi făina.

Se pune pe masa presărată cu făină şi i se dă formă de cilindru subţire.

Se taie în bucăţi de doi centimetri, se presează pe o parte cu dinţii unei furculiţe şi se lasă să se usuce puţin.

Se fierbe apă cu sare, se pun gnocchi şi se fierb la foc mediu până se ridică la suprafaţă.

Se scot cu o spumieră şi se pun pe un platou.

Gnocchi se servesc alaturi de ciupercile coapte si restul de bacon prajit fara ulei.

Gnocchi cu bacon şi ciuperci

Gnocchi_cu_bacon_si_ciuperci

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.