Glasarea preparatelor cu aspic

Printeaza

Pentru a glasa diferite preparate cu aspic, este necesar ca acestea să fie în prealabil complet pregătite şi bine răcite. Inainte de a începe glasarea preparatului respectiv, aspicul înmuiat prin încălzire se împarte în două vase.

Intr­-unul se pune o cantitate mai mică, care se complotează pe măsură ce se consumă şi care se ţine într-un vas cu gheaţă.

Aspicul din acest vas so amestecă continuu ca să nu se prindă de fund şi atunci cînd începe să se îngroaşe, se glasează repede preparatele, folosindu-se în acest scop o lin­gură sau o pensulă. Această operaţie se repetă de cîteva uri, pînă se obţine o glazură uniformă şi frumoasă.

Dacă în timpul acestei operaţii aspicul din vas s-a închegat se poate încălzi de cîte ori este nevoie. Acesta este motivul pentru caro se recomandă separarea aspicului in două vase şi răcirea lui în cantităţi mici.

 

Glasarea preparatelor cu aspic

Glasarea preparatelor cu aspic

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.