Gin Fizz Cocktail

Printeaza

Gin Fizz Cocktail: gin, suc de lamaie, sirop de zahar si apa carbogazoasa.

 

 

 • Calitate – alcoolicGin Fizz Cocktail
 • Bază alcoolică – gin
 • Pahar – tumbler mijlociu
 • Categorie – Gin drinks
 • Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă şi paie

 

Se serveste seara şi noaptea

 

Ingrediente:

 • 3/10 gin
 • 2/10 suc de lămâie
 • 1/10 sirop de zahăr
 • 4/10 apă carbogazoasă

 

Apare în jurul anilor ’20, în Statele Unite.

Pe parcursul îndelungatei sale istorii, a avut multe moduri de preparare şi numeroase variante, în reţetarele IBA apare în 1987 şi în 1993.

Mod de preparare:

Se amestecă energic în shaker primele trei ingrediente, cu gheaţă fărâmiţată în bucăţi mari.

Se toarnă în pahar, completându-se cu apa carbo­gazoasă.

Se decorează cu felia de lămâie, cireaşă şi paiele.

Variante:

Metoda de preparare menţionată în reţetarul IBA din 1987 este consi­derată de marea majoritate a barmanilor ca fiind cea mai bună.

Ingredientele sunt următoarele 4 ci gin, sucul unei lămâi, o lin­guriţă de zahăr pudră, o linguriţă de sirop de zahăr şi sifon pentru a completa conţinutul pa­harului.

 

Gin Fizz Cocktail

 

Se prepară astfel se amestecă energic în shaker pri­mele patru ingrediente, adăugându-se gheaţă în bucăţi mari.

Se toarnă în pahar, com-pletându-se cu sifon.

Se decorează la sfârşit cu paie şi, după plac, cu o felie de lămâie.

Variantele cele mai cu­noscute, toate folosind paharul tumbler mijlo­ciu, sunt următoarele:

Silver Fizz – 4 ci gin, sucul de la o lămâie, o linguriţă de zahăr pu­dră, o linguriţă de sirop de zahăr, un albuş de ou şi sifon pentru com­pletare.

Se prepară ast­fel după ce se ames­tecă energic în shaker, timp îndelungat, pri­mele cinci ingrediente, cu gheaţă pisată, se toarnă în pahar, com­pletând cu sifon; se decorează cu paie.

 

Gin Fizz Cocktail

 

La Golden Fizz, în loc de albuş se foloseşte găl­benuşul; rămân nes­chimbate celelalte in­grediente, modul de preparare şi de decorare.

Versiunea Green Fizz prevede 4 ci gin, sucul de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de zahăr pudră, un albuş, puţină cremă de mentă verde şi sifon pentru completare.

Identice cu cele două anterioare sunt modul de preparare şi decoraţiunea.

Varianta Grand Royal Fizz este următoarea 4 ci gin, sucul unei lămâi, sucul de la o jumătate de portocală, o linguriţă de zahăr pudră, o linguriţă de sirop de zahăr, câteva picături de Maraschino Luxardo, câteva picături de frişca şi sifon pentru completarea paharului.

Se prepară astfel se amestecă energic şi timp îndelungat, în shaker, toate ingredientele, cu gheaţă fărâmiţată, dar fără sifon.

Se toarnă în pahar şi se completează cu sifon.

La sfârşit, se decorează cu paie.

 

Gin Fizz Cocktail

 

Diamond Fizz se compune din 4 ci gin, sucul de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de zahăr pudră, o linguriţă de sirop de zahăr şi şampanie pentru completare, amestecate rapid cu cuburi de gheaţă şi turnate, după filtrare, în paharul plin cu altă gheaţă, completând totul cu şampanie.

Albemarle Fizz, în schimb, prevede 4 ci gin, sucul de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de zahăr pudră, o linguriţă de sirop de zmeură şi sifon pentru completare.

După ce se amestecă rapid ingredientele, amestecate cu gheaţă pisată, în shaker, se toarnă în pahar şi se completează cu sifon.

Se decorează cu o felie de lămâie şi cu paie.

Gin Fizz Cocktail  

 

Savurati!

 


poate te intereseaza si:

Cocktail 2000

Reteta zilei: Cocktail cu campari si gin

Cocktail cu campari si gin din: campari, gin, vin, lamaie, gheata. Ingrediente:  45ml campari 45ml gin 45ml vin lamaie gheata     Mod de preparare: Răciți un pahar in frigider. Intre timp, intr-un recipient amestecati toate ingredientele. Se toarna intr-un alt recipient in care ati pus gheata. Se serveste cu lamaie in paharul rece. Cocktail […]

Cocktail cu gin si ananas

Cocktail cu gin si ananas

Cocktail cu gin si ananas din: gin, suc de ananas, suc de portocale, suc de lamaie, sirop de ananas, bitter. Ingrediente: 1 1/2 linguri gin 1 lingura suc de ananas 1 lingura suc de portocale 1 lingura suc de lamaie 1 lingura sirop de ananas bitter gheata   Mod de preparare: Intr-un shacker, agitati bine […]

 

Savurati!

 

Incoming search terms:

 • gin fizz reteta
 • reteta gin fizz
Sumar
recipe image
Nume reteta
Gin Fizz Cocktail
Autor
Publicat pe
Timp preparare
Timp de gatire
Timp total
Medie rating
0graygraygraygraygray Based on 1 Review(s)

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.