Gin Fizz Cocktail
PrinteazaGin Fizz Cocktail: gin, suc de lamaie, sirop de zahar si apa carbogazoasa.
- Calitate – alcoolic
- Bază alcoolică – gin
- Pahar – tumbler mijlociu
- Categorie – Gin drinks
- Decoraţiune – o felie de lămâie, o cireaşă şi paie
Se serveste seara şi noaptea
Ingrediente:
- 3/10 gin
- 2/10 suc de lămâie
- 1/10 sirop de zahăr
- 4/10 apă carbogazoasă
Apare în jurul anilor ’20, în Statele Unite. Pe parcursul îndelungatei sale istorii, a avut multe moduri de preparare şi numeroase variante, în reţetarele IBA apare în 1987 şi în 1993.
Preparare:
Se amestecă energic în shaker primele trei ingrediente, cu gheaţă fărâmiţată în bucăţi mari. Se toarnă în pahar, completându-se cu apa carbogazoasă. Se decorează cu felia de lămâie, cireaşă şi paiele.
Variante:
Metoda de preparare menţionată în reţetarul IBA din 1987 este considerată de marea majoritate a barmanilor ca fiind cea mai bună. Ingredientele sunt următoarele 4 ci gin, sucul unei lămâi, o linguriţă de zahăr pudră, o linguriţă de sirop de zahăr şi sifon pentru a completa conţinutul paharului.
Se prepară astfel se amestecă energic în shaker primele patru ingrediente, adăugându-se gheaţă în bucăţi mari. Se toarnă în pahar, com-pletându-se cu sifon. Se decorează la sfârşit cu paie şi, după plac, cu o felie de lămâie. Variantele cele mai cunoscute, toate folosind paharul tumbler mijlociu, sunt următoarele:
Silver Fizz – 4 ci gin, sucul de la o lămâie, o linguriţă de zahăr pudră, o linguriţă de sirop de zahăr, un albuş de ou şi sifon pentru completare. Se prepară astfel după ce se amestecă energic în shaker, timp îndelungat, primele cinci ingrediente, cu gheaţă pisată, se toarnă în pahar, completând cu sifon; se decorează cu paie.
La Golden Fizz, în loc de albuş se foloseşte gălbenuşul; rămân neschimbate celelalte ingrediente, modul de preparare şi de decorare.
Versiunea Green Fizz prevede 4 ci gin, sucul de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de zahăr pudră, un albuş, puţină cremă de mentă verde şi sifon pentru completare. Identice cu cele două anterioare sunt modul de preparare şi decoraţiunea.
Varianta Grand Royal Fizz este următoarea 4 ci gin, sucul unei lămâi, sucul de la o jumătate de portocală, o linguriţă de zahăr pudră, o linguriţă de sirop de zahăr, câteva picături de Maraschino Luxardo, câteva picături de frişca şi sifon pentru completarea paharului. Se prepară astfel se amestecă energic şi timp îndelungat, în shaker, toate ingredientele, cu gheaţă fărâmiţată, dar fără sifon. Se toarnă în pahar şi se completează cu sifon. La sfârşit, se decorează cu paie.
Diamond Fizz se compune din 4 ci gin, sucul de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de zahăr pudră, o linguriţă de sirop de zahăr şi şampanie pentru completare, amestecate rapid cu cuburi de gheaţă şi turnate, după filtrare, în paharul plin cu altă gheaţă, completând totul cu şampanie.
Albemarle Fizz, în schimb, prevede 4 ci gin, sucul de la o jumătate de lămâie, o linguriţă de zahăr pudră, o linguriţă de sirop de zmeură şi sifon pentru completare. După ce se amestecă rapid ingredientele, amestecate cu gheaţă pisată, în shaker, se toarnă în pahar şi se completează cu sifon. Se decorează cu o felie de lămâie şi cu paie.
Incoming search terms:
- gin fizz reteta
- reteta gin fizz
