Gigantes

Printeaza

Gigantes

GigantesAceastă garnitură este îndrăgită în Grecia si Turcia, unde se serveşte alături de feluri de mâncare principale sau în cadrul unui sortiment de antreuri, numite mezes.

Este o mâncare simplă, rustică şi foarte satisfăcătoare. Ingredientele de bază sunt fasolea şi roşiile, la care se adaugă ţelină, morcovi, ceapă, usturoi, oregano, pătrunjel şi mărar. Unele reţete vă recomandă să puneţi şi miere amestecată cu sare şi piper, pentru a echilibra gustul.

Grecii numesc această mâncare koukia yahni sau pur şi simplu gigantes, referindu-se la boabele mari de fasole neagră butter sau lima.

Numele evocă un mit antic, conform căruia Titanii (gigantes) s-au răzvrătit împotriva zeilor din Olimp, pentru a pune capăt domniei acestora. Olimpienii mai puternici i-au învins pe Titani şi i-au exilat în lumea subterană.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.