Ghiveci taranesc

Printeaza

 

O reteta simpla si gustoasa de ghiveci taranesc din: carne de vita, rosii, ceapa, ardei gras, usturoi, pasta de tomate, patrunjel si unt.

Ingrediente:Ghiveci taranesc

  • 800 g carne de vită
  • 4 roşii
  • 3 cepe
  • 2 ardei graşi
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 linguri cu pastă de tomate
  • 1 legătură de pătrunjel
  • o linguri cu unt sau untură

 

 

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă, topeşte untul sau untura şi căleşte ceapa tocată mărunt şi usturoiul feliuţe.

Adaugă  carnea de vită tăiată în cubuleţe  potrivite. Condimentează cu sare, piper şi boia şi lasă să se rumeneas­că la foc mic.

Stinge cu pasta de tomate dizolvată în 2 pahare cu apă caldă. Când carnea este aproape fiartă, pune în cratiţă şi ardeii tăiaţi mai mare şi roşiile cubuleţe.

Lasă să  mai dea în câteva clocote şi presară verdeaţă şi câteva boabe de piper.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.