Ghiveci in suc de rosii
PrinteazaO reteta savuroasa de Ghiveci in suc de rosii din: fasole verde, ardei grasi, dovlecei, vinete, conopida, bame, otet, rosii, verdeata, suc de rosii si sare.
- 1 kg fasole verde
- 1 kg ardei grasi
- 1 kg dovlecei tineri
- 1 kg vinete
- 1 kg conopida
- 1 kg bame
- 200 ml otet
- 1 1/2 kg rosii
- 5 legaturi verdeata
- (patrunjel si busuioc)
- 2 l suc de rosii
- sare
Mod de preparare:
Se taie capetele bamelor si se oparesc cu otet diluat. Se curata ardeii de cotoare si se taie in fasii late. Se despart buchetele de conopida. Se taie vinetele si dovleceii in rondele, iar rosiile in cuburi. Pastaile de fasole verde se rup in bucati.
Se toaca verdeata. Se oparesc pe rand toate legumele. In borcane de 800 ml, in prealabil spalate si sterilizate, se repartizeaza in mod egal legumele si verdeata, astfel incat sa ocupe 2/3 din volumul borcanului.
Se toarna sucul de rosii sare dupa gust si se sigileaza borcanele. Se sterilizeaza borcanele in prima zi 1/2 ora, se lasa in vasul care au fiert si a doua zi se repeta operatiunea pentru 10-15 minute.
Pofta buna!