Ghiveci cu seminte de dovleac

Printeaza

Ghiveci cu seminte de dovleac din: cartofi, vanata, morcovi, gulii, conopida, ceapa, unt, supa de pasare, seminte de dovleac, seminte de coriandru, patrunjel verde, piper negru, sare.

Ingrediente:Ghiveci_cu_seminte_de_dovleac

  • 6 cartofi
  • 1 vanata lunga si subtire
  • 350 g morcovi
  • 2-3 gulioare tinere
  • 1 conopida mijlocie
  • 1 ceapa mare, de preferinta rosie
  • 50 g unt sau 50 ml untdelemn
  • 2 l supa de legume sau de pasare
  • 30 g seminte decojite de dovleac
  • 2 linguri seminte de coriandru macinate
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • piper negru macinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli vânătă, o tai rondele, apoi le presari cu sare şi le speli după o jumătate de oră, timp în care se scurge zeama amară a acestor legume. Speli şi cureţi legumele rămase. Tai cartofii şi guliile în cubuleţe, morcovii în rondele şi ceapa mărunt. Desfaci conopida în bucheţele pe care le păstrezi timp de 10 minute în apă uşor sărată.

Incingi untul într-o cratiţă şi căleşti ceapa. După ce devine lucioasă, presari coriandrul, pui legumele şi le căleşti împreună, amestecând. Stingi totul cu supă de legume şi introduci vasul în cuptorul încins, la foc mediu, timp în care legumele vor fierbe.

Condimentezi ghiveciul cu sare, piper şi pătrunjel tocat mărunt şi, la sfârşit, presari seminţele decojite de dovleac.

Ghiveci cu seminte de dovleac

Ghiveci_cu_seminte_de_dovleac

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.